Blog

06/09/2019
de catre
Blog

Ce dispozitive smart home sa achizitionez? Zigbee, Wifi sau Radio Frecventa 433.92MHz?

22/02/2023
de catre rares valceanu

Nu exista un standard ca fiind cea mai buna varianta pentru dispozitivele smart home, deoarece fiecare tehnologie are avantajele si dezavantajele sale, iar alegerea depinde de nevoile si preferintele utilizatorului.

Iata principalele avantaje si dezavantaje ale fiecarei tehnologii:

Radio Frecventa 433.02 Mhz

Radio Frecventa 433.92 MHz este o frecventa comuna utilizata pentru comunicarea fara fir intre dispozitivele smart home, cum ar fi telecomenzi, intrerupatoare, senzori de usa si ferestre si alte dispozitive simple. Aceasta tehnologie este utilizata de multe ori in produsele de buget pentru smart home, dar nu este ideala pentru dispozitivele care necesita o comunicare mai complexa sau mai rapida.

Linkuri catre dispozitive smart Tosyco RF433: Telecomenzi RF433, Intrerupatoare RF433

Protocol Zigbee

Protocolul Zigbee, pe de alta parte, este un standard wireless proiectat pentru a oferi o comunicare mai avansata si mai rapida intre dispozitivele smart home. Zigbee utilizeaza frecvente radio mai scazute, in general de 2.4 GHz, pentru a permite o comunicare mai rapida si mai fiabila între dispozitive. In plus, protocoalele Zigbee au o arhitectura de retea mesh, ceea ce înseamna ca fiecare dispozitiv poate comunica cu alte dispozitive din retea, creand o retea extinsa și capabila sa acopere o gama mai larga de dispozitive smart.

Linkuri catre dispozitive smart Tosyco Zigbee: Intrerupatoare Zigbee, Prize Zigbee, Senzori Zigbee

Protocolul WiFi

Protocolul WiFi este un alt standard wireless utilizat pentru dispozitivele smart home, cu o viteza de transfer mai mare si o acoperire mai larga decat Zigbee. Pe de alta parte, WiFi are si dezavantaje, precum consumul mai mare de energie si limitarea numarului de dispozitive care pot fi conectate simultan la retea.

Linkuri catre dispozitive smart Tosyco WiFi: Intrerupatoare WiFi, Prize WiFi, Senzori WiFi

Concluzii

In general, alegerea dintre Radio Frecventa 433.92 MHz, protocolul Zigbee si protocolul WiFi depinde de preferintele si nevoile utilizatorului, precum si de tipurile de dispozitive smart home pe care le detine. Daca aveti dispozitive simple, de buget, precum telecomenzi si senzori de usa si ferestre, radio frecventa de 433.92 MHz poate fi suficienta. Daca doriti sa controlați o gama larga de dispozitive smart home, inclusiv becuri inteligente, termostate și alte dispozitive avansate, Zigbee poate fi o optiune mai buna. In schimb, daca aveti nevoie de o acoperire larga si o viteza mare de transfer, protocolul WiFi ar fi o alegere mai bună.

Avantajele întrerupătoarelor cu touch Tosyco

06/09/2019
de catre

Suntem în era tehnologiei și observăm că totul în jurul nostru evoluează cât ai clipii, acest lucru ne face să afirmăm că în curând despre întrerupătoarele clasice se va vorbi la timpul trecut. Mai jos vom enumera cele cinci avantaje ale noii generații de întrerupătoare cu touch Tosyco.

  1. Design simplu si elegant

Cu toții ne dorim ca locuințele noastre să ne ofere acea oaza de liniște, confort și bună stare, însă cu toții știm că un rol important în dobândirea celor mai sus menționate îl are și modul în care alegem să ne decoram casa până la cel mai mic detaliu. Designul întrerupătoarelor Tosyco este unul minimalist, panoul din sticlă oferind casei tale un strop de eleganță și stil. Întrerupătoarle Tosyco se vor potrivii perfect ambientului casei tale, acestea fiind disponibile în trei culori: alb / negru / gold .

  1. Control la un touch distanță

Față de întrerupătoarele clasice, una dintre noutățile principale este dispariția butonului clasic, odata cu acesta dispărând și riscul de electrocutare, pentru acționarea luminilor este suficientă o simplă atingere a panoului din sticlă.

  1. Control de la distanță

Acționarea întrerupătoarelor printr-o simplă atingere nu este singura noutate, întrerupatoarele touch cu funcție wireless sunt construite astfel încât le putem acționa cu ajutorul telecomenzilor Tosyco dar și prin intermediul aplicației de mobil, fie că suntem la job, la mare sau la munte, de fapt, oriunde ne-am afla. Pentru acționarea luminilor prin intermediul telefonului mobil, trebuie să avem monat în locuință hub-ul Broadlink RM PRO.

  1. Indicator luminos LED

Indicatorul luminos de culoare albastră ajută atat la acționarea întrerupătoarelor în întuneric dar ne și indică starea întrerupătorului.

  1. Vor arăta mereu ca noi

Panoul din sticlă securizată ofera un mare avantaj în comparație cu întrerupătoarele clasice din plastic, care, într-un timp scurt iși vor pierde din strălucire, albul luând o tentă de galbui.

Totodată, panoul din sticlă securizată este rezistent la zgârieturi dar și la temperaturi ridicate.

Pe lângă aceste avantaje de ordin tehnic, întrerupătoarele Tosyco oferă o calitate premium, fiecare detaliu fiind tratat cu atenție sporită, trei ani garanție și preturi accesibile, raportate la tehnologia si calitatea materialelor folosite.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare noua